Хайки за дрога в дискотеки и яхти (ОБЗОР)

Хайки за дрога в  дискотеки и яхти (ОБЗОР) | StandartNews.com

Маскирани спецполицаи щурмуваха крайбрежни заведения и яхти във Варна през нощта в събота срещу неделя. Те са проверявали за всякакви престъпления и нарушения, сред които сервиране на алкохол на непълнолетни и за разпространение на дрога.

За мащабната полицейска акция по Алея I потвърди говорителят на областната дирекция на МВР във Варна Ивана Милева. Според нея нощните проверки не са насочени към конкретно заведение и са обичайни за летния сезон.

Поне десетина маскирани и въоръжени полицаи са нахлули около 1 часа в една от най-посещаваните дискотеки по морето "Час пик", разказаха свидетели. Заведението е спряло да работи за около час по време на екшъна, всички клиенти до един са били проверени за документи. Преди това музиката била спряна и осветлението включено. По време на акцията е било забранено на посетители да влизат или излизат от дискотеката.

По непотвърдена информация четирима души са били натръшкани на земята, щракнали са им белезници и са ги отвели заради намерени прахчета с бяло прахообразно вещество. Очаква се в първия работен ден на седмицата ОД на МВР да оповестят резултатите от проведената нощна операция в заведенията на плажа .

Патрулен катер край варненския плаж са забелязали очевидци в събота срещу неделя. Първоначално те помислили, че търсят удавник, но след като започнала полицейска акция на сушата, станало ясно, че катерът е проверявал яхти за дрога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай