Добруджанци представят културата и традициите ни в Швейцария

Добруджанци представят културата и традициите ни в Швейцария | StandartNews.com

Добрич. С 300 мартеници с пожелания за здраве и късмет, добруджански сирена, кашкавал, вино и луканка, кметът на Добрич Детелина Николова ще се включи в честването на националния празник 3 март в Берн, Швейцария.

 

Визитата на градоначалника е по покана на Н.П. Меглена Плугчиева - посланик на Република България в Швейцария. В тържествата ще се включи и ПФА "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Николова, която съобщи за визитата, уточни, че в честването на националния празник ще се включи българската общност в Швейцария, а фолклорния ансамбъл, за чието пътуване помагат и спонсори, ще изнесат два концерта.

 

В рамките на визитата си Николова ще се срещне с кмета на град Шафхаузен, с който Добрич има дългогодишно партньорство, Томас Фойрер и с почетния граждани на Добрич за 2013 г. Барбара Геринг. Дълги години добричката многопрофилна болница си сътрудничи със болницата на швейцарския град Шафхаузен, като швейцарците поматаха с апаратура и обучения на специалисти от болницата в добруджанския град. И днес продължава партньорството на Центъра за защита на природата и животните с еколози от Швейцария, като последният жест бе мечката Берна, която е подарък на добричкия зоопарк, а екологът Барбара Геринг миналата година бе избрана за почетен гражданин на Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай