Добрички спортисти дариха близо тон дрехи за бежанци

Добрички спортисти дариха близо тон дрехи за бежанци | StandartNews.com

Добрич. Близо тон дрехи, обувки, памперси и играчки изпратиха спортисти от Добрич в помощ на бежански семейства от Сирия, намиращи се в момента в лагера в Любимец, съобщиха от спортен клуб "Изида" в Добрич. Инициативата на проведената благотворителна акция е на треньорът по волейбол в клуб "Добруджа 07" Милена Маринова, уточняват още от комплекса.

Тя самата казва, че се трогнала изключително много, гледайки репортажите по телевизиите и затова предложила в началото на месеца на колегите си в школата на "Изида" и "Добруджа 07" идеята да проведат кампания за набиране на вещи.

Каузата намери съмишленици както сред състезатели и треньори, така и сред техни близки и количеството от дрехи, обувки и други вещи е събрано само за десетина дни. Събрани са и пари, с които пък са закупени памперси за малките деца. Част от даренията вече са изпратени, а в сряда ще отпътува другата част. „Благодарим на всички семейства и деца от школите в "Изида", както и на всички граждани от Добрич, които се включиха в благотворителната кампания", споделя Милена Маринова, която е щастлива, че тя и съгражданите й ще подпомогнат бежанците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай