Чакат Райков като месия в Родопите

Чакат Райков като месия в Родопите  | StandartNews.com

Смолян. Изтерзаните от коварно свлачище жители на родопското село Тънка бара посрещнаха премиера Марин Райков и съпругата му Ивет с огромен плакат за благодарност и букети цветя.

128 жители на селото в община Неделино три месеца живеят в стрес от пълзящата земя. Тя вече разруши две къщи и се наложи евакуацията на 12 души, сред които и деца, от фамилията Петрови. Заради активираното свлачище са застрашени къщите на над 70 души, живеещи в близост.

Въпреки опитите на кмета на община Неделино Стоян Беширов проблемът да се реши своевременно едва сега държавата даде рамо на бедстващите родопчани. Правителството отпусна 319 хил. лв. за изграждането на подпорна стена, която да спре земята, рушаща домовете на хората.

Райков призна, че кметът на община Неделино е влязъл в кабинета му със заявлението, че няма да излезе, докато не се намери решение на проблема. Служебният премиер обаче остана наистина потресен при посещението си. Той видя на място пораженията от свлачището върху къщата на фамилията Петрови. В нея са живели три поколения. Хората са евакуирани от три месеца в изоставената сграда на закритото от години селско училище в Тънка бара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай