Бивш военен съди говорител на полицията

Бивш военен съди говорител на полицията | StandartNews.com

Враца. Говорителят на полицията във Враца Красимир Василев застана на подсъдимата скамейка, заради новина в сайта на МВР. Бившият военен Донко Григоров го съди за клевета, макар че в съобщението са посочени само инициалите, годините му и факта, че върти консултантска фирма в София без да се сочи името й. Григоров обаче смята, че Василев го е опозорил като човек и професионалист. Полицейската новина пък е тиражирана в медиите, което отдръпнало клиентите от фирмата му. Затова претендира за 31 000 лева имуществени и неимуществени вреди, пресметнати до стотинка. В тях включва и суми за лекарства със съответните лихви.

Донко Григоров е арестуван на 3 октомври миналата година при акция на Икономическа полиция в центъра на Враца. На следващия ден новината е публикувана в полицейския сайт под заглавие "Измамник обещава съдействие за постъпване на работа в МВР". Досъдебното производство по случая обаче е прекатено през април тази година с мотив, че няма събрани достатъчно доказателства за измамни действия.

На първото заседание по частното наказателно дело в Районния съд, съдия Вероника Бозова реши процесът да се гледа без иска за обезщетение, за да не се бави. За претендираните суми обаче Григоров може да заведе гражданско дело. Тепърва ще се доказва кой е пуснал съобщението в рубриката "Новини", тъй като Красимир Василев отрича той да го е направил. Ще трябва да се докаже също така дали е било възможно Григоров да бъде разпознат от огромен брой хора само по инициалите, с които публикациите по случая са тиражирани и в медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай