Безработни чистят речни корита и улици по програма за заетост

Безработни чистят речни корита и улици по програма за заетост | StandartNews.com

Видин. В понеделник бяха назначени първите безработни от общините Ружинци и Чупрене, които се включват в програми за заетост заради наводненията, сполетели селата им, съобщи Николина Ванчева, заместник-областен управител на Видин. За пръв път правителството реагира толкова бързо на бедствието, обясни тя.

За два дни заповеди за назначение ще получат 355 души. Те ще работят по 4 часа на ден в продължение на 3 месеца. В селата кметовете организират двусменна работа. Новоназначените ще чистят речните корита и улиците от наносите, оставени след дъждовете.

На следния ден след потопа в селата Плешивец и Гюргич са отпечатани формуляри – заявления за еднократна помощ на пострадалите. Първите екземпляри вече са постъпили в общината. Съставени са комисии от представители на социалните служби и кметствата, които веднага са тръгнали по домовете. След оценка на пораженията, нанесени от водата, ще бъде определена и еднократната помощ на засегнатите от бедствието. По закон тя е до 320 лв., уточни г-жа Ванчева. Очаква се парите да стигнат до 470 домакинства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай