7,3 милиона за рестарт на поделението във Враца

7,3 милиона за рестарт на поделението във Враца | StandartNews.com

Враца. "Възстановяването на закритата казарма във Враца ще глътне не 6 милиона лева, както се предполагаше, а 7,3 милиона лева", съобщи депутатът Янаки Стоилов, който е получил отговор от военния министър Ангел Найденов на свое питане.

Направена е оценка на състоянието на инфраструктурата в два войскови района. Проектирането започва още тази година като най-реалистичен срок за сформирането на батальона се очертава втората половина на 2014 г.

Предвижда се за 1 година финансовите средствата за личен състав и текуща издръжка на военното формирование да са в рамките на 4 800 000 лева, а щатният състав от около 250 военнослужещи и цивилни служители да бъде за сметка на други военни формирования.

Министерство на отбраната разчита и на изразената вече готовност от представителите на местната власт да подпомогнат изграждането на необходимата инфраструктура – пътища, канализация, водопровод и ел.захранване.

Батальонът във Враца ще има отговорност по трите мисии на българската армия – национална отбрана, подготовка и участие в мисии и подпомагане на населението при бедствия и аварии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай