5% отстъпка за такса смет до края на април във Варна

5% отстъпка за такса смет до края на април във Варна | StandartNews.com

Варна. Община Варна прави 5 на сто отстъпка за такса смет, ако тя бъде платена до 30 април. Облекчението не е предвидено по закон, но е одобрено с решение на местния парламент и гражданите могат да се възползват от него.

 

Данъкът върху недвижимите имоти, данъкът за превозните средства и таксата за битови отпадъци се заплащат на две равни вноски в срок до 30 юни и до 31 октомври. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто.

 

Всички физически и юридически лица могат да проверяват задълженията си онлайн в официалния сайт на община Варна. Това става с въвеждане на ЕГН (ЕИК), входящ номер и дата на подадена от лицето данъчна декларация и излиза цялостният данъчен статус – задължения за текущата 2014г., непогасени задължения за предходни години, последни плащания по дати, както и справка за декларирани имоти и превозни средства, и за закрити партиди.

 

Кампанията по плащането на местните налози и такса битови отпадъци стартира официално на 4 март, но данъкоплатците във Варна вече могат да правят своите плащания. Администрацията е готова за старт на кампанията и 10 –те каси за плащанията в целия град работят, а някои от тях и в събота до обяд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай