22-годишен пръв стигна до кръста в морето в Балчик

22-годишен пръв стигна до кръста в морето в Балчик | StandartNews.com

22-годишният Влади Иванов от Добрич пръв стигна до богоявленския кръст, хвърлен в морето от отец Тодор на Морската гара в Балчик. След като излезе от водата младежът сподели, че си пожелава здраве за себе си и близките си. Той, както и другите участници в надпреварата - общо 15 мъже, получиха благословията на отец Стратия. Победителят получи поздрави и от кмета на Балчик Николай Ангелов, който му даде и парична премия в размер на 200 лв.

Всички останали смелчаци дръзнали независимо от проливния дъжд, вятъра и една 5-градусовата температура на въздуха и 4 градуса на водата в морето да скочат на Богоявление получиха по 50 лв. от община Балчик. Пред журналисти Влади каза, че е четвъртокурсник в Икономическия университет във Варна.

"За първи път идвам да скачам за кръста тук на морето и избрах Балчик, защото съм от Добрич", каза Влади. Той разкри, че пет години подред преди това е бил част от ежегодния ритуал, който се провежда във водите на Тунджа в Калофер. На въпрос какво ще направи с паричната премия, младият мъж сподели, че ще ги дари за лечението на свой приятел, който преди време е пострадал при катастрофа и е в състояние на будна кома. Влади добави, че се занимава с кик бокс. Конкуренция му бяха и други спортисти от клуба по лека атлетика в Балчик, сред които и възпитаник на Националната спортна академия - Здравко, който два пъти подред пръв е стигал до кръста, рибар и водолаз. Най-възрастният от мъжете скочили на Богоявление в Белия град бе 48-годишният Мирослав Илиев от Балчик - водолаз, а най-младият Никола Колев - на 15 години, ученик и републикански шампион в своята възрастова група по хвърляне на чук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай