Героите от Баку качиха рейтинга на националния

Героите от Баку качиха рейтинга на националния | StandartNews.com

България нанесе двоен удар на европейските игри в Баку. Момчетата на Николай Желязков не само стигаха до исторически финал във волейболния турнир, но и направиха нещо още по-важно.

С успеха си в Азербайджан България ще добави 45 точки към своя актив, което ще ни качи нагоре в европейската и световната ранглиста, информира 7dnivoleibol. В предолимпийската година подобен скок на рейтинга е жизненоважен за националния ни отбор. Както е известно, за игрите в Рио квотите за Европа бяха намалени с една. Това подсказва изключителна битка за класиране за олимпиадата. В последните квалификационни турнири за нея, които ще бъдат смесени за отборите от цял свят, ще се канят само тези с най-висок рейтинг, какъвто България си гарантира с успеха ни в игрите в Баку.


Треньорът, който води тима ни в азербайджанската столица, Николай Желязков, сподели, че в основата на успеха е била спокойната атмосфера. "Твърдеше се, че част от играчите са трудни характери. Но точно такива хора са големите победители. С абсолютно никой не съм имал проблеми", заяви Желязков пред TV7. Специалистът призна, че в някои волейболисти може и да е останало чувството, че са отритнати от първия състав, който играе в Световната лига. "Идеята на Пламен беше да раздели волейболистите на две и двата състава да бъдат обиграни. Националният отбор е много ветровито място. Вратата е отворена и в двете посоки. Аз също съм го изпитвал на свой гръб", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай