Станишев води децата на парад

Станишев води децата на парад | StandartNews.com

20 000 на шествието за 1 май чака БСП на пл. "Ал. Невски"

Соцлидерът Сергей Станишев се очаква днес да бъде с малката Дария и братчето й Георги на традиционния първомайски митинг на БСП. Само при проливен дъжд плановете биха се променили, споделил той пред съпартийци вчера. Любопитен факт е, че Дария е родена точно в Деня на Труда и вече е била на митинг шествието на червените през 2012 година. Миналата година дъщеричката на Станишев бе със съпругата му Моника и на откриването на предизборната кампания на левицата в Южния парк. А президентът на ПЕС-жени Зита Гурмай си направи селфи с Дария, майка й и децата на

Моника - Моника и Венци. А малкият Георги се роди седмици след това.
Тази година митингът на БСП започва от площад "Александър Невски" и ще продължи до Борисовата градина за празника на левия печат. От централата на "Позитано" 20 очакват близо 20 000 активисти и симпатизанти да се включат в шествието.

В навечерието на 1 май Станишев се срещна с миньори "Мини Открит въгледобив" - Перник.

"Дал съм политическо задание на министър Драгомир Стойнев, който е член на БСП, да следи лично редовното разплащане от страна на НЕК към различните български дружества, защото това е част от устойчивото развитие на енергетиката. Радвам се, че последните месеци нещата се променят към по-добро и това ще бъде един постоянен процес", заяви Станишев пред миньорите. "Европейските избори изглеждат много далечни от ежедневните проблеми на хората, но много неща зависят от това какво решава ЕП. За ПЕС проблем №1 е заетостта, как да се осигури работа и това е много ясен ангажимент, особено по отношение на младежката заетост", каза още соцлидерът.

По-рано в Радомир Станишев разговаря и с работници от "Електрик" - Радомир. "Искаме да седнем с представителите на бизнеса, синдикатите и НПО на други политически партии и да направим една национална програма, защото България няма да излезе от тази криза само с оправяне на инфраструктура, строителство на пътища", отбеляза Станишев. "И най-дългият и амбициозен път започва от първите крачки. Трябва производство и работа, а това се осигурява чрез индустриална политика и това е приоритет и за европейските социалисти", коментира предстоящите евроизбори той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай