Пирински: Всеки глас за АБВ е срещу БСП

Пирински: Всеки глас за АБВ е срещу БСП | StandartNews.com

Стара Загора. Листата на АБВ за евроизборите не е паралелна листа на БСП, всеки глас за тази формация ще бъде срещу политиката, която социалистическата партия води и се опитва да наложи в обществото. Това заяви кандидатът за евродепутат в листата на БСП Георги Пирински пред старозагорските журналисти във вторник.

Той отказа да коментира изгорени ли са всички мостове му БСП и АБВ, но беше категоричен, че не вижда стъпки от хората на президента Георги Първанов /2002-2012 г./ за завръщане в лоното на партията-майка.

Георги Пирински коментира и настроенията срещу настаняването на бежанци в различни селища на страната. Според него тези реакции не били еднозначни, имало и достатъчно добри примери на солидарност и съпричастност към съдбата на бежанците, но те не се показвали и от медиите, и от обществото.

„Езикът на омразата се появи далеч преди бежанската вълна, използва се и в политиката от партии като „Атака" и тези недопустими нагласи на ксенофобия и расизъм намериха почва и в обществото", смята Пирински.

Той коментира и събитията в Украйна. Според него интересът на България и на ЕС е кризата да се разреши чрез диалог на базата на общия интерес. Докато другият световен фактор за разрешаване на конфликта - САЩ, виждали в събитията в Украйна преди всичко политика, свързана с трайната ориентация на страната. Кандидатът за евродепутат не се ангажира с прогноза дали ще има стабилизиране или трайна дестабилизация в региона. Но посочи примери назад във времето, като в Иран и в Афганистан, когато Русия и САЩ са намирали общ език за решаване на възникналите проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай