Достена Лаверн: Европа се нуждае от духовен ренесанс

Достена Лаверн: Европа се нуждае от духовен ренесанс | StandartNews.com

Велико Търново. Всеки евродепутат трябва да има за приоритет образованието и културата в списъка си със задачи, каза д-р Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на БСП. Тези приоритети не били просто една украса към другите отрасли и дейности, най-вече икономиката, индустрията, а поле за разговор, за нов политически модел, който ще доведе и до така очакваните нови работни места.

Целият Европейски съюз имал нужда от нов политически модел, защото досегашният не бил достатъчно ефективен. Според Достена Лаверн без промяна на институциите на Европейския парламент няма да могат да бъдат трайно решени основните проблеми не само на българите, а и на всички останали европейци.

„Безработицата и доходите на хората не са основен проблем само на българите и ние трябва да помислим и да работим за тяхното трайно изкореняване", каза тя. Новите работни места трябвало да са свързани с духовното развитие на човечеството, защото в противен случай те ще бъдат обречени на безсмислие. Европа се нуждае от цялостен духовен ренесанс, смята тя. Достена Лаверн представи и най-новата си стихосбирка пред читатели в старата столица.

Книгата "Нова граница" събира 39 стихотворения, които тя е писала през последните десет години. "3 и 9 са ми щастливите числа, а и броят на стихотворенията съвпада с годините на които съм", каза Достена Лаверн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай