Събота,

Педагози искат промяна в "Наредбата за приобщаващо образование"

От: Администратор -
Педагози искат промяна в "Наредбата за приобщаващо образование"
A
A
A

След инцидента, при които загина 11-годишно дете в столичното 52-ро училище ръководството на учебното заведение настоява за промяна в "Наредбата за приобщаващо образование".

Според педагозите в сегашния вариант на наредбата липсват инструменти за работа с агресивните ученици. В "Денят започва" министърът на образованието Николай Денков обеща, че ще бъдат направени промени.

"Диалогът между родител и учител е малко по-сложен и от тук идват голяма част от проблемите. От всякъде сме с вързани ръце според наредбата, нямаме инструменти, с които да променим едно агресивно дете, да го възпитаваме. Единият проблем в наредбата е липса на координация между институциите преди да станат проблемите", заяви проф. Николай Денков - министър на образованието в служебното правителство пред БНТ.

"Агенцията за закрила на детето трябва да се реши в даден случаи дали има нужда от тях или не.Второто, което поставиха и учителите като въпрос и аз съм съгласен с него, че Наредбата трябва да даде повече права на учителите и повече натиск върху родителите, които не съдействат. Тя ще бъде променена и в тази посока", коментира още той.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички