Педагози искат промяна в "Наредбата за приобщаващо образование"

Педагози искат промяна в "Наредбата за приобщаващо образование" | StandartNews.com

След инцидента, при които загина 11-годишно дете в столичното 52-ро училище ръководството на учебното заведение настоява за промяна в "Наредбата за приобщаващо образование".

Според педагозите в сегашния вариант на наредбата липсват инструменти за работа с агресивните ученици. В "Денят започва" министърът на образованието Николай Денков обеща, че ще бъдат направени промени.

"Диалогът между родител и учител е малко по-сложен и от тук идват голяма част от проблемите. От всякъде сме с вързани ръце според наредбата, нямаме инструменти, с които да променим едно агресивно дете, да го възпитаваме. Единият проблем в наредбата е липса на координация между институциите преди да станат проблемите", заяви проф. Николай Денков - министър на образованието в служебното правителство пред БНТ.

"Агенцията за закрила на детето трябва да се реши в даден случаи дали има нужда от тях или не.Второто, което поставиха и учителите като въпрос и аз съм съгласен с него, че Наредбата трябва да даде повече права на учителите и повече натиск върху родителите, които не съдействат. Тя ще бъде променена и в тази посока", коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай