Съдът в Чехия се смили над трима от черното тото

Съдът в Чехия се смили над трима от черното тото   | StandartNews.com

Прага. Трима от задържаните в Чехия футболисти за уреждане на мачове и нелегални залози бяха пуснати от съда. Прокурор Милослав Келиман поиска те да останат в ареста. Съдията обяви, че доказателствата срещу тях не са достатъчни, за да потвърдят мярката.

"Притеснявам се, че те може да окажат влияние върху останалите свидетели", оплака се Келиман. В сряда и четвъртък бяха задържани 12 души. "Всеки един случай се гледа отделно. Възможно е да има и други задържани", продължи прокурорът. Той обяви, че делото срещу тях ще започне най-рано през декември. Келиман потвърди само едно име - Ян Халам от Чешке Будейовице.

"Да, уреждахме мачове, падахме нарочно", обяви бившият словашки национал Иван Ходур. Той бе задържан заедно с още трима свои сънародници от "Дунайска среда". Те били вербувани от гангстерска група, която действала по нареждане от синдиката в Сингапур. Бандитите са "хващали" играчите, след което правели залозите на 15-ата минута на мачовете директно от стадиона.

Скандал със залози избухна и в Шотландия. Халф на "Рейнджърс" бе наказан за 10 мача и глобен със 7000 паунда. Йън Блек наруши законите за хазарта. Съдът доказа, че той е загал на три пъти за загуби на своите отбори. Освен това има още 147 съмнителни залога. Блек ще изгори до края на сезона, ако си позволи още веднъж за сложи пари в букмейкърска къща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай