Неделя,

Призоваха Великобритания да подпомогне имиграцията

От: Failed to load user -
4328
Призоваха Великобритания да подпомогне имиграцията
A
A
A

Лондон. Великобритания трябва да облекчи имиграционния контрол, за да се компенсира недостигът на квалифицирана работна ръка, която забавя икономическото възстановяване на страната, призова британската агенция за подбор на персонал Хейс, предаде Файненшъл таймс.

Налице е недостиг в области, като петролната и газовата, енергийната, IT и строителната сфери, където се търсят квалифицирани работници, посочва агенцията. В Европа единствените държави, където проблемите с недостига на квалифицирана работна ръка са по-сериозни, са Испания, Португалия и Ирландия.

Изводите се съдържат в доклада на Хейс и Оксфорд Икономикс – Hays Global Skills Index 2013, който анализира пазарите на работна ръка в 30 държави.

Хейс призовава правителството да преразгледа имиграционната си политика, за да привлече повече квалифицирани работници на местно ниво, като повтори предложението на кмета на британската столица Борис Джонсън за „Виза за Лондон", за вкарването в столицата повече хора с опит в технологиите и текстилната индустрия.

Алистър Кокс, изпълнителният директор на Хейс, заяви: „Натискът на трудовия пазар във Великобритания се увеличава. Твърде много позиции за квалифицирана дейност са незаети, заради все по-големия недостиг на квалифицирана работна ръка. Това възпрепятства растежа на компаниите и ограничава икономическите перспективи във време, в което трябва да се насърчава устойчиво възстановяване".


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички