Меркел убеждава Камерън, че Лондон е нужен на ЕС

Меркел убеждава Камерън, че Лондон е нужен на ЕС | StandartNews.com

Берлин. Европа не може да се откаже от Великобритания. С тези думи германският канцлер Ангела Меркел прие в Берлин в петък британския си колега Дейвид Камерън.

Меркел и Камерън обсъждат евентуални промени в европейските договори.

Британският премиер е на необичайно посещение в Германия – той ще прекара три дни със съпругата си и трите си деца в правителствената резиденция край Берлин – Мезеберг, предаде БНР.

Двамата лидери ще обсъждат проблемите в европейския съюз, като според някои източници най-вероятно ще коментират шансовете за промени в Европейския договор, както и възможността да се коригира Договорът за функционирането на ЕС.

Срещата им няма да е последвана от пресконференция и няма да се оповестява онова, за което са си говорили. Не е тайна обаче, че Камерън ще настоява за промяна в правилата на ЕС. Според източници от управляващите кръгове в Берлин, канцлерът Меркел е готова да коментира всички промени, които са възможни. Условието такива да бъдат направени е оставането на Великобритания в ЕС. В началото на годината Камерън насочи референдум по този въпрос за 2017 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай