Фараж се закани да разтърси британската политика

Фараж се закани да разтърси британската политика | StandartNews.com

Лондон. Лидерът на Партията за независимост на Великобритания Найджъл Фараж обеща в статия в евроскептичния вестник "Дейли телеграф", че неговата партия ще разтърси британската политика през 2014 г.

Това се случва в момент, в който данните показват, че членовете на партията са се увеличили с близо две трети. Така тя сега има 32 000 членове, докато в началото на 2013 г. имаше едва 19 500 членове.

Фараж подчерта, че кризата с безсилието на управляващата коалиция е възможност за неговата партия да спечели най-много гласове сред британските партии по време на европейските избори през май. Подобно силно представяне на вота ще разтърси страшно много британския политически пейзаж, в който сега доминират три основни партии.

"През май аз ще направя всичко възможно да превърна изборите за Европейски парламент в почти референдум за европейското членство на Великобритания и очаквам неудовлетворения от настоящето електорат, който се надява на бъдещи промени, да гласува масово за партията ми", заяви Фараж, цитиран от британския вестник.

Той разкритикува и непоносимата имиграционна политика на правителството и подчерта, че тя ще привлече още повече гласове за неговата партия на изборите за Европарламента през май. Според Фараж неуспехът на Дейвид Камерън да се справи с европейската имиграция е "асфалтът по пътя към по-ниските заплати, бедността и безработицата във Великобритания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай