Брюксел ще блокира ограниченията за имигранти във Великобритания

Брюксел ще блокира ограниченията за имигранти във Великобритания | StandartNews.com

Лондон. Плановете на британското правителство да спре детските помощи за част от имигрантите от страните в ЕС, работещи във Великобритания, ще бъдат блокирани с вето от другите страни-членки, предупреди Брюксел, пише The Independent.

Дейвид Камерън и Ник Клег постигнаха съгласие, че хората от другите държави в ЕС, чиито семейства остават в родните страни докато те работят във Великобритания, не трябва да получават толкова големи детски помощи, колкото британците.

Изплащаните 20,30 лири седмично за първо дете и 13,40 лири за всяко следващо са много по-щедро възнаграждение от тези в източноевропейските страни като Полша, Румъния и България. През 2012 г. около 24 хиляди мигранти от ЕС са получили детски помощи във Великобритания, въпреки че техните деца не живеят в страната, отбелязва изданието.

Имигрантите правят британското общество по-интересно и по-здраво. Това заяви Кен Кларк, министър без портфейл в британското правителство, като отхвърли твърденията на премиера Дейвид Камерън, че правилата в Европейския съюз да довели до „мащабна миграция" на чужденци, пише The Telegraph.

В коментара си, който ще разгневи Даунинг стрийт, Кларк описа дебата за необходимостта да се попречи на чужденците да се заселват в Кралството като завой към национализма.

„Просто не смятам, че е вярно, че ЕС е причинил нежелани вълни на имиграция", каза британският министър и добави, че имигрантите имат положителен принос за британската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай