Три проверки за смъртта на Деси

Три проверки за смъртта на Деси | StandartNews.com

27-годишната жена почина след ин витро, чакала добрата вест за ЧРД на 15 юни

София. Тежки проверки започнаха здравните власти в столичната АГ клиника "Афродита". Причината е смъртта на 27-годишната Десислава Гербева. Тя почина по време на ин витро процедури в болницата на 7 юни. Проверки започнаха Агенция "Медицински одит", здравното министерство и Изпълнителната агенция по трансплантации. Причините за смъртта на младата жена все още не са ясни, защото не е готова съдебномедицинската експертиза. Лекарите в клиниката обаче са категорични, че грешката не е в тях.

Младата жена е пациент на клиниката от март тази година. Тя е имала тубарен фактор на стерилитет. Лекарите са направили стимулация с умерени дози гонадотропини с умерено покачване нивата на хормоните и умерено натоварване на организма. На 7 юни медиците са направили трансвагинална пункция на фоликулите на яйчниците. Според тях тя е преминала без никакво усложнение. След това обаче пациентката получава внезапен срив на сърдечно-съдовата и дихателната система. Причините за нея не са ясни, казват от клиниката. Въпреки усилията на лекарите и спешна помощ жената умира. "Очакваме експертизата за причините за внезапната смърт, като сме убедени, че те не са в грешка на екипа", се казва в становището на болницата.

Най-близките приятелки на починалата Десислава не знаели нищо за проблемите й за зачеване. Сега през сълзи те си спомнят, че им обещала, като ги събере на рождения си ден на 15 юни, да им съобщи радостна новина. Преди време Деси имала сериозна връзка, но я била прекратила и не била доверявала на приятелките си нищо за сериозен приятел. Споменавала, че иска да има дете, но само в общи разговори. Само една от близките й споменала нещо за връзка на Деси с мъж в Германия.

Деси работела в счетоводството на фирма за търговия със скрап. Тя живеела в Перник, а родителите й Ангел и Росица си били в родното село Дрен. Близките й са шок от случилото се. Те допускат, че става дума за алергия от упойка и си задават много въпроси как и защо се е стигнало до трагичния край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай