Тайната история на кралица Камила. Внучка на кралска любовница

Какво не знаем за жената до Чарлз Трети

Тайната история на кралица Камила. Внучка на кралска любовница | StandartNews.com

Днес погледите на целия свят са заковани в новата британска кралица-консорт Камила. Макар от години името й да е свързано с това на Чарлз Трети има факти от биографията й, които вълнуват всички. А най-пикантният от тях е, че е правнучка на кралска любовница.

ВИЖ ОЩЕ: Всички говорят за Кейт. Скандал на коронацията

Камила Паркър е една от най-противоречивите фигури в кралското семейство. През 2005 г. тя се омъжи за принц Чарлз, а днес, след коронацията на краля официално стана кралица. Короната, която сложиха на главата й, е инкрустирана с 250 диаманта.

ВИЖ ОЩЕ: Новият крал! Колко тежи короната?

Камила Паркър Боулс, кръстена Камила Розмари Шанд, е родена в King's College Hospital в Лондон на 17 юли 1947 г.

ВИЖ ОЩЕ: Крал Чарлз Трети влюбен в наше чудо. Какво каза на Гълъб Донев?

Дъщеря на майор Брус Шанд, търговец на вино и герой от Втората световна война, и Розалинд Кюбит, най-голямата дъщеря на барон Ашкомб, Роланд Калбърт Кюбит, разказва историята й сайтът „Бизнес новините” на бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Три скандални дами аут от коронацията

Родителите на Камила са били добре финансово и тя разполага с пари още преди брака си с Чарлз. Баща й е бил търговец на вино, собственик на шарабан и високопоставен военен офицер, докато семейството на майка й е натрупало богатството си, строейки Мейфеър, Пимлико и Белгравия в Лондон. The Independent отбеляза, че Камила е останала с наследство от 663 000 долара от своите баба и дядо по майчина линия.

Бъдещата кралица е израснала в огромно имение за 2 милиона долара в Съсекс и е посещавала най-добрите училища. Тя също се движи в някои кръгове от висшето общество. Въпреки че имала богати родители, тя все пак е работила като рецепционистка в декораторската фирма Sibyl Colefax & John Fowler.

Камила и Чарлз

Преди да сключат брак, Камила и Чарлз имат дълга романтична връзка, голяма част от която се твърди, че е била по време на брака на Чарлз с Даяна. Двойката редовно се е обръщала един към друг, използвайки любими имена, които са имали. Според списание Town & Country, те са се наричали "Фред" и "Гладис" в продължение на години. Имената очевидно са вдъхновени от героите на радио шоуто на BBC The Goon Show.

Емблематичните обувки

Камила може и да не е сред най-добре облечените кралски особи, защото избира комфорта пред стила, но нейните характерни обувки се превърнаха в основен продукт. Според списанието Hello!, тя носи въпросния стил обувки от 2005 г.

Прадядото на Камила Паркър е бил граф Албърмарл

Уилям Кутс Кепел, 7-ми граф на Албърмарл, с прякор Виконт Бъри между 1851 г. и 1891 г., е британски военен и политик. Той служи в британската армия, преди да влезе в парламента през 1857 г. Първоначално либерал, той е бил ковчежник на Камарата между 1859 и 1866 г. в либералните правителства на лорд Палмерстън и лорд Ръсел.

По-късно той преминава към консерваторите и служи като заместник-държавен секретар по войната при лорд Биконсфийлд между 1878 и 1880 г. и при лорд Солсбъри между 1885 и 1886 г.

Прабабата на Камила е била любовница на краля

Алис Фредерика Кепел е най-известната любовница на Едуард VII от Обединеното кралство. По майчина линия тя е прабаба на Камила.

През 1898 г. Кепел се запознава с бъдещия Едуард VII, тогава 56-годишен наследник на британския трон. Не след дълго Кепел става една от многото любовници на Едуард, въпреки разликата във възрастта от двадесет и осем години. Тяхната връзка продължава до смъртта на Едуард през 1910 г. и е добре известна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай