Слагайте тази подправка в гозбите си и ще живеете с орлите

Царската билка пази сърцето, лекува астма

Слагайте тази подправка в гозбите си и ще живеете с орлите | StandartNews.com

Царска билка е истински щит срещу болестите. Дъхавият босилек, често подценяван у нас, не е само отлична подправка. Растението помага при кашлица, тъй като притежава невероятни лечебни свойства, които ефективно помагат при инфекции на горните дихателни пътища, показва проучване на специалисти от националните институти по здравеопазване на САЩ.

Лечебният ефект на ароматната подправка се дължи както на високото съдържание на етерични масла в листата, така и на наличието на фолат, холин, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, мед, манган и витамини А, С и К в стъблото на растението.

Босилекът, известен още като царска билка, притежава редица невероятни лечебни сили, които облекчават не само кашлицата, но и много други заболявания.

Още в древността хората открили, че зеленото растение се бори отлично срещу бронхит, кашлица, настинка и облекчава астматичните простъпи.

Босилекът е известен и със своите антибактериални и противовъзпалителни свойства, като в същото време подпомага кръвообращението и храносмилането.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Tibetan
преди 6 месеца

tibetanwonder.com - подобри на 100% потентността си с натурални продукти от Тибет!

Откажи
Устат Блендер
преди 6 месеца

Бос и лек !

Откажи