Сензация! Проф. Смоленов свърза Варненското злато и пирамидите

Схващането, че древните хора са били прости и примитивни, е наивно, заявява професорът

Сензация! Проф. Смоленов свърза Варненското злато и пирамидите | StandartNews.com

В новата двуезична книга на именития ни учен проф. Христо Смоленов - „Космическите корени на първата цивилизация“, той представя математически доказателства, че пропорциите, които са използвани при изработката на предметите от Варненското златно съкровище са същите, които по-късно използват шумерите и са в основата на построяването на египетските пирамиди.

До тези изводи се стига чрез измерване на предметите от некропола с възможно най-точна техника. Точно прецизните данни разкриват, че свещената египетска мярка „царски лакът“ всъщност е установена 2 000 години по-рано на брега на Черно море.

„Това не са били примитивни хора, които търгуват със сол“, заявява проф. Смоленов, който е и почетен професор ВВМУ „Никола Вапцаров“.

Той представи двуезичната си книга именно пред аудиторията на българската морска академия

С книгата професорът си поставя за цел да разсее някои от теориите и твърденията за културата Варна, позната в цял свят чрез най-старото обработено злато в света от Варненския некропол.

Смоленов е категоричен противник на зложелатели от комунистическо време, които изказват мнение, че варненския некропол представя култура в упадък и е изчезнала, защото трупала злато, а не инвестирала в прехраната си.  Според него предметите от варненския некропол говорят за кулминация на знанието и в никакъв случай не са „украшения“.

„Напротив, това е колекция от артефакти, която трябва да се разглежда като система за предаване на кода, до който е стигнала най-ранната цивилизация в Европа, а може би и в света“, казва професорът, цитиран от Петел.бг.

Според него пропорциите, съотнасянето на отделните златни и други предмети едни към други, води до разчитането на този код.

Откъде обаче древните обитатели на бреговете край днешна Варна са достигнали до това знание?

Отговорът не е в „зелените човечета“, както често са описвани извънземните, казва проф. Смоленов.

„Схващането, че древните хора са били прости и примитивни, е наивно и е плод на комплексите на съвременната цивилизация“, заявява той.

За него един от най-важните въпроси е как се е предавало знанието за планетарните и в крайна сметка космически пропорции, които се откриват във Варненското съкровище през хилядолетията, за да преминат в другите култури.

„Един от отговорите дава генетиката, която все повече разкрива тайната на това кои са били хората, оставили след себе си най-старото злато“, добавя Смоленов.

„Като професор по логика, знам прекрасно, кое е доказателство и кое не е. Не може да се докаже липсата на нещо“, тези думи отправя проф. Христо Смоленов към скептиците, които твърдят, че за теорията му няма доказателства.

Той смята, че за съжаление официалните научни среди и обществото като цяло у нас е обхванато от прекалено скромничене и дори чуждопоклонничество, когато се дават оценки на културата Варна. Проф. Смоленов е убеден обаче, че с времето нови археологически находки ще потвърдят, че това е най-ранната цивилизация, достигнала до знанието за космическите пропорции и успяла да ги предаде под формата на код на по-късните култури, оставили най-значителните паметници на древността в цял свят.

Книгите на проф. Христо Смоленов, в които той извежда тезата, че културата Варна е първата цивилизация на света, преживяла Потопа и намерила продължение в Месопотамия и в Египет, са основа за три филма на „National Geographic“ и на по един „Discovery Channel“ , „ Viasat History“ и южнокорейската образователна телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай