СДВР със специални мерки за "София Прайд" 2016

СДВР със специални мерки за "София Прайд" 2016 | StandartNews.com

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението във връзка с провеждането на „София Прайд 2016" и организирано протестно социално шествие.

"София Прайд 2016" ше се проведе на 18 юни от 17 ч. в столицата. Половин час по-късно, от 17.30 ч. е заявено провеждането и на социалното шествие –протест. Уведомителни писма за двете мероприятия са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията, информират от пресцентъра на СДВР.

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаване на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. В района на Княжевската градина и около НДК, обявени като сборни места за участниците в шествията, ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони. Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждане на парада и социалното шествие да проявят толерантност към участниците, за да бъде запазена обществената сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай