Петък,

СДВР със специални мерки за "София Прайд" 2016

От: Failed to load user -
3046
СДВР със специални мерки за "София Прайд" 2016
A
A
A

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението във връзка с провеждането на „София Прайд 2016" и организирано протестно социално шествие.

"София Прайд 2016" ше се проведе на 18 юни от 17 ч. в столицата. Половин час по-късно, от 17.30 ч. е заявено провеждането и на социалното шествие –протест. Уведомителни писма за двете мероприятия са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията, информират от пресцентъра на СДВР.

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаване на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. В района на Княжевската градина и около НДК, обявени като сборни места за участниците в шествията, ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони. Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждане на парада и социалното шествие да проявят толерантност към участниците, за да бъде запазена обществената сигурност.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички