Прочутият дизайнер възражда вечната женственост, позната от кинохитовете със София Лорен и Моника Вити

Прочутият дизайнер възражда вечната женственост, позната от кинохитовете със София Лорен и Моника Вити | StandartNews.com

Носталгията на Роко Бароко

Роко Бароко, един от най-известните дизайнери в света, възроди вечната женственост под овациите на международната гилдия в Милано. Маестрото, чиито модели винаги са белязани с темперамента на Юга и родния му Неапол, представи на модната седмица в северната столица на Ботуша колекцията "Носталгичен винтидж". В палацо "Бовара" се случи "кутюр" пътешествие между миналото и бъдещето.

Дрехите за следващата есен и зима са вдъхновени от поезията и романтизма от средата на XX век. Кодовете са заредени с класика, но тълкуването им отвежда до съвременния език на Роко Бароко. Неслучайно неговият фокус остава елегантността - пречупена през призмата на съблазънта и аристократизма. Корифеят постига атмосферата в кинохитовете с уникалните диви на изкушението - София Лорен, Джина Лолобриджида, Клаудия Кардинале, Моника Вити... През 50-те, 60-те и 70-те години на предишното столетие целият Холивуд се изсипва във Вечния град, за да си поръча облекла като на Одри Хепбърн в "Римска ваканция". Затова всеки тоалет на Роко Бароко може да бъде "разчетен" като акцент от учебника по стил. Разкошни вечерни рокли, пищни набрани поли, шикозни панталони, двулицеви одежди от фини материи и естествена кожа с метален ефект, високи и спиращи дъха токове и клъчове... Саката са строго изчислени по вечния стандарт, а блузите се леят въздушно от естествена коприна. Цветовете са черно, синьо, розово, изумрудено зелено, метално сиво.

След овациите Роко Бароко се появи между дамите и господата от светското общество с нашенска мартеница. Поднесе му я бизнес дамата Анелия Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай