Поли Генова: Ще съм щура майка с кариера

Поли Генова: Ще съм щура майка с кариера | StandartNews.com

Поли Генова се превърна в златното момиче на България след 4-тото си място на тазгодишната "Евровизия" - най-доброто засега за страната ни. Световни медии я обявиха за откритието на конкурса.

Сравниха я с Мадона

Влезе в класациите на Литва, Норвегия и Швеция. Влогърите в целия свят полудяха по Поли и песента "If Love Was a Crimе". Англоезичните фенове, които не разбират единствената строфа на български - "Дай ми любовта", вече са намерили алтернативен текст, който да си тананикат.
Музикалната кариера на 29-годишната днес чаровница започва, когато е на 4. Всъщност първо хваща четките и боичките и майка й решава, че като порасне, ще я прави моден дизайнер. Малката обаче си мислела друго - искала да стане хирург. Затова все рисувала операционна с доктор и пациент. Картинките й бяха малко в стил Пикасо, разказва майката Даниела Генова, която е архитект, а бащата работи на летището. Но медицинските мераци на момичето бързо се изпаряват и са заместени от пеене пред огледалото с дезодорант за микрофон. Родителите й я записват в школа в Националния дворец на децата.

На 6 вече е водеща на детското предаване "Бон-Бон"

по БНТ и през 1995-а е първият член на току-що сформираната едноименна детска вокална група. Става една от любимките на продуцента Рози Караславова и обичта им е взаимна и до днес. Така започва нейната професионална музикална кариера. Оттогава са и първите й фенове - най-напред баба и дядо, за които днес внучката казва, че са най-добрите й ПР-и, защото непрекъснато шервали постовете й във Фейсбук, и дечурлигата от всички възрасти. Годините в "Бон-Бон" й дават шанса да бъде на една сцена с Георги Христов, Йорданка Христова, Нели Рангелова. С порастването пътят й продължава с "Бон-Бон гърлс" и група "Мелъди", с която през 2005-а и 2006-а участва на българския финал за "Евровизия". Във формацията Поли среща Деси, Бети и Яна, които години по-късно ще се обединят в триото LaTiDa и ще са заедно с нея и на двете "Евровизии" - през 2011-а с песента "На инат" и сега. В Дюселдорф преди 5 години участва във втория полуфинал, но не успява да се класира по-напред. Завършва на споделено 12-то място - заедно с представителките на Словакия TWiiNS. Само шест точки я разделят от участие в големия финал. По-късно става ясно, че е завършила на 12-то място при журитата и на 14-то при гласуването на зрителите.
Като типичен артистичен "бонбон", Поли записва кавъри на популярни песни, изявява се в телевизионни етюди и ходи по участия. Влизането й в Националното музикално училище "Любомир Пипков" е логично, но тук пак проявява своя артистичен и изненадващ характер - специалността й е кларинет. След като го завършва, момичето, което

сменя прическата си всяка година

започва да следва режисура в НАТФИЗ. Професионалното ухо на Дани Милев я чува и той я взема в групата си, когато правят шоуто "На инат" по Тв7. Пак с неговата банда Поли участва и в първото издание на танцувалното шоу "Денсинг старс". Работохолизмът й няма спирка - участва в в благотворителния проект "Великолепната шесторка" като вокалист, пее и в шоуто на Азис.
Многостранният й талант не се ограничава само с музикалната сцена. Поли има изяви и в театъра - в мюзикълите "Грозното пате" и "Аладин", както и в спектакъла "Някои могат, други - не". В момента покорява с чара си публиката на неделната класация "БГ Топ 40" по БНТ и на Нова като звезда в "Като две капки вода".
Когато преди време я питат как се вижда след 10 години, Генова отговаря: "Като щура майка, която тича след децата си и има кариерата, за която винаги е мечтала!"
Лудото препускане от проект в проект обаче май ще забави тази й мечта. През 2013-а тя победи в първия сезон на "Музикална академия" по TV7.
Престоят в шоуто донесе на чаровната изпълнителка 100 хиляди лева и много нови фенове. Уви, щастието й обаче далеч не е пълно, тъй като в същия този период Поли остана без лирически партньор.

Приятелят й Вернер Москов я напусна най-неочаквано

докато тя се подвизаваше в TV7. "Прибрах се и видях, че гаджето ми се е изнесло. Нямам обяснение и до ден днешен. Не очаквах това да се случи и бях безкрайно изненадана", разказваше тогава тя. Певицата си мислела, че Вернер ще следи всяка нейна изява, ще я поощрява и ще й праща поздрави и дори цветя. Но се оказало, че той изобщо не я гледа и не се интересува какво прави. Над два месеца не й звъннал нито веднъж по телефона, нито си направил труда да дойде лично и да я попита как е. Разочарованието й било доста голямо, защото това бил първият мъж, когото представила на родителите си. Оттогава е много внимателна в отношенията си. "Ако някой успее да премине защитната преграда, която винаги си поставям, е въпрос на време да се привържа", споделя чаровницата, която в момента е соло. И си прави откровена равносметка - въпреки че е заобиколена от мъже, едва ли някой би издържал на темпото й на работа. Когато говори за българските мачовци, споменава, че намира за особено прекрасни Калин Врачански и Орлин Павлов. И двамата са свободни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай