Вторник,

Пак багери в дюните

От: Администратор -
2306
Пак багери в дюните
A
A
A

Сагата с дюните край Несебър приключи в полза на багерите. На терена в местността Кокала, станал известен като "Дюнигейт", започва да се строи отново. Вчера сутринта работници са влезли в скандалния терен. Те са започнали да разчистват храстите и да подготвят парцела за строителство, алармираха местни хора. Бригадата поставила и фургони. Строителството е в ход след решението на Бургаския административен съд от 14 февруари тази година. През 2013 г. собственикът на имота "СЛЕ Груп ООД" заведе дело срещу заповедта на ДНСК за отмяна на разрешението за строеж. "Дюнигейт" гръмна в края на 2012 г. Тогава екологични организации сезираха държавните институции, че багери заравняват дюните на юг от Несебър.

 

Според решението на магистратите от 14 февруари т.г. началникът на РДНСК-Бургас без основание е отменил правото за строеж в парцела. Освен това строителната инспекция трябва да плати и съдебните разходи в размер на 1100 лв.
"След анализ на така установената фактическа обстановка настоящият съдебен състав приема, че не са налице твърденията за нарушения на Закона за устройство на територията", се казва в съдебното решение. Според магистратите безспорно се установява наличието на техническа възможност за свързване имота на "СЛЕ Груп" ЕООД с изградените мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, като фирмата е представила и сключени договори с ВиК Бургас и ЕVN.

 

Все още не е ясно дали отмяната на заповедта на РДНСК автоматично дава възможност на "СЛЕ груп" да започнат строителни работи.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички