Общо шестима спасени българи от ферибота до момента

Общо шестима спасени българи от ферибота до момента | StandartNews.com

Още двама българи са били спасени от борда на ферибота, който се запали в близост до остров Корфу. Това са В. Доспатлиев и А. Асенов, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Те се намират на десантния кораб-амфибия на ВМС на Италия "Сан Джорджо", уточниха от министерството.
Така общо шестима българи са спасени до момента. По-рано МВнР съобщи, че са евакуирани Галин Хайтов, Красимир Естов, Р. Тодорова и С. Аргирова.

Останали са по-малко от 30 пътници и се надяваме до час цялата спасителна операция да приключи,  обясни говорителят на Министерството на външните работи Бетина Жотева за "Фокус". 

„Нашата консулка от Рим се намира вече в Бриндизи, а почетната ни консулка в Бари проверява дали там има настанени българи в местната болница. Сигурно е, че в болницата в Лечи няма настанени българи", заяви още тя и добави, че по операцията работят 12 хеликоптера. „За съжаление, се потвърди информацията, че има петима загинали, която беше потвърдена и от гръцките, и от италианските власти", каза още Жотева.

Посолството на Република България в Рим е в непрекъснат контакт със съответните италиански власти. МВнР ще информира незабавно при получаване на допълнителна информация.

Спасителната операция продължава. Осем италиански хеликоптера и един гръцки има в района на инцидента. В готовност да се включат в акцията са два военно-транспортни самолета С-130, които при подобрение на метеорологичните условия могат да се включат в спасителните операции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай