Нана търси измамница, събирала пари за болни (ВИДЕО)

Нана търси измамница, събирала пари за болни (ВИДЕО) | StandartNews.com

Нана Гладуиш издирва измамница, която задигнала хиляди левове, дарени за болни хора. Тя създала фалшива група във Фейсбук, наречена "Подарявам, давам от сърце". Множество хора се хванали на уловката, защото тя замесила и известната водеща, която пребори рака и основа фондация „Една от осем".

Надявам се да има някакъв механизъм, който да накара Златка Рангелова да върне парите за лечение на болни хора, събрани от дарения във Фейсбук, каза Нана по повод абсурдния случай.

Близо 7 000 души членуват във въпросната група и най-вероятно по-голямата част от тях са дарили средства или са близки на нуждаещи се от такива. Всеки от тях продава своя вещ на търг и уж парите отиват за предварително обявени благотворителни каузи. Сметката, по която се превеждат парите, е на администратора на групата Златка Рангелова.

Родители се оплакват от измамницата и изтъкват, че надеждата за лечението на децата им се е изпарила. Оказва се, че две от тях, за които хората са събирали пари, вече са починали.

„Забавих се поради простата причина, че имам две малки деца, ходя на работа и реших, че или трябва да прекратя тази дейност, или просто да започна да превеждам по сметките, защото нямам физическа възможност да се справя", оправдава се Златка Рангелова пред репортер на Нова тв.

„Хората трябва да знаят, че няма как някой друг да приема дарения от наше име", коментира Нана. И подчерта, че за отделените за благотворителност средства се подписват договори – някои от тях – доста дълги и подробни.

Вижте повече от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай