МОСВ: Няма преливащи язовири

МОСВ: Няма преливащи язовири | StandartNews.com

София. Няма преливащи язовири в момента, показват данни на басейновите дирекции и експлоатационните дружества в страната към 5 септември. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ. И уточниха, че водните нива се поддържат чрез работа на ВЕЦ и/или през основен изпускател.

Няма данни за засегнати населени места и за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях.

Повишени заради обилни валежи са водните нива в речните легла в областите Видин, Монтана, Враца, Габрово, Велико Търново и Търговище. Няма данни за преливания и критични ситуации по Черноморските реки, както и за нанесени щети и засегнати населени места от вредното въздействие на водите на територията на Източнобеломорски район.

Язовирите на територията са под контрол, част от тях се изпускат контролирано за поддържане на водните обеми в минимално количество и готовност за поемане на евентуален по-голям приток и се наблюдават. Притокът към тях се е увеличил и голяма част от тях са повишили нивата си, но към настоящия момент няма постъпили данни и сигнали за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях. Няма постъпили сигнали и в Басейнова дирекция – Благоевград за аварийни ситуации по язовирните стени в района и съоръженията към тях, допълниха от МОСВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай