Младежи се размазаха с джип на "Тракия"

Младежи се размазаха с джип на "Тракия" | StandartNews.com

Пазарджик. Младежка компания от петима души се размаза с джипа си в надлез на автомагистрала "Тракия". В тежката катастрофа загинаха момиче и момче.

Инцидентът е станал около 15,00 часа, съобщиха от Пътна полиция. Джипът се е врязал в мантинелата, след което се е забил в подпорните колони на надлез Щърково в посока София, на 8 км от Пазарджик.

Двама от пътниците са издъхнали - момичето минути след катастрофата, а около половин час по-късно и едно от трите момчета, което е било затиснато в колата.

Според очевидци на платното са лежали изхвърлени от удара две момчета и две момичета, на видима възраст между 20 и 30 г. Свидетелите твърдят, че причината е във високата скорост на автомобила, който е задминавал на зиг-заг колите по аутобана. Мнозина са се притекли на помощ на младежите - правили са изкуствено дишане, опитвали са се да извадят тялото на затиснатото и все още живо момче.

Заради катастрофата временно бе блокирано движението в изпреварващите ленти в двете посоки на АМ "Тракия" в участъка на 82 км, съобщиха от Пътна полиция. Ограничението се въвежда до изясняване на причините за тежко ПТП и разчистване на пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай