Понеделник,

Михайлова: На Кара дере и Силистар няма да се строи

От: Failed to load user -
A
A
A

София. "В РИОСВ в Бургас няма внесени и не се процедират инвестиционни намерения в района на Кара дере", заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова на среща с представители на граждански организации.

 

"В района на Силистар също не се процедират инвестиционни намерения. Не се предвижда застрояване в района на Силистар, защото това е защитена местност. Районът на Аркутино е резерват и там е наложена пълна забрана за строителство. Единственото, което трябва да правим е да спазваме закона", подчерта Михайлова, предаде БГНЕС.

 

Министърът на околната среда и водите съобщи още, че в ход е проект за изграждане на схема за устойчиво управление и устройство на Природен парк "Странджа". Проектът се финансира с европейски средства, а бенефициент е дирекцията, отговаряща за парк "Странджа". Проектът на общ стойност над 7,8 милиона лева, очакваме през 2015 година да имаме резултат от този проект.

 

Имало е опити за изграждане на биосферен резерват в Странджа. Това би било чудесно, ако можем да изпълним целите на биосферен резерват, но това предполага и изграждане на зона за развитие, в която да има биологично земеделие, биологично производство на продукти. Това би било доброто и модерното решение за "Странджа", но частта "развитие на Странджа" я няма, коментира още Михайлова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички