Меркурий залага капани в листите

Партиите да чакат с евродепутатите до 10 март, съветват астролози

Меркурий залага капани в листите | StandartNews.com

Звездите объркаха картите на политиците. Източници на "Стандарт" довериха, че най-силните партийни играчи бавят обявяването на листите си за евродепутати заради неблагоприятното подреждане на планетите. "От страх да не стъпят накриво се звъни не само на социолози, но и на хороскопаджии и нумеролози", довери скептичен служител в една от партийните централи. Според мълвата, основната причина никой да не слага еврокартите на масата е ретроградният период на Меркурий. Първата планета от слънчевата система се счита за доста опасна, когато тръгне на обратно на видимото си движение. Периодът е известен под термина "ретроградност". Тогава, според астрологията, на Земята се създава предпоставки за хаос, скандали, инциденти, технически сривове и какво ли още не.

 


"Периодът настъпи на 7 февруари и ще продължи до 1 март. Може би онова, което смущава някои от по-информираните ни политици, е, че при ретро-Меркурий не се подписват документи, не се стартира нищо ново, не се купуват скъпи стоки, не се правят големи инвестиции. Обявяването на листите за евроизборите също не прави изключение от общото правило. Би било добре да се изчака, докато планетата смени своето движение. Това ще стане в началото на следващия месец, но аз дори препоръчвам да се чака до 10 март. На 13-ти има разкошна конфигурации", коментира пред "Стандарт" астрологът Татяна Янковска. Тя съветва времето да се оползотвори за по-добро оглеждане на листите, пренареждане, за да може в крайна сметка на избор да се подложат най-достойните. В противен случай рисковете от гафове и дискредитация са доста големи.

 

Звездното вето се отнася и за учредяването на нови партии и движения. През април 2010 г. Татяна Дончева се престраши да обяви своя проект "Движение 21" при обратното движение на Меркурий. И от тогава проектът й сякаш влезе в задънена улица.

 

Гафовете на Олимпиадата

 

Под знака на влошената звездна конюнктура мина и олимпиадата в Сочи. Експерти сочат, че техническите гафове по време на откриването също са повлияни от лошите звездни конфигурации. "Единият от кръговете на церемонията по откриването блокира и не се отвори. Спомнете си само и за снимките, които се появиха в интернет от олимпийското село - двойни тоалетни, радиатор, монтиран едва ли не на тавана. Точно така действа тази планета - удря по имиджа, носи обърквания и нерядко комични ситуации. Понякога откровено си прави шеги с нашите усилия", заявява хороскопаджийката Милка Атанасова.

 

Първата планета е сменила своя ход в знака Риби (свързван с водната стихия), което вещаело и проблеми с пистите. От това в крайна сметка си изпатиха нашите състезатели заради лоша екипировка. Снегът ту им беше много твърд, ту пък мек заради резките понижавания на температурите.

 

Сривове в комуникациите

 

В древността първата планета е била асоциирана с бога на интелекта, търговията и комуникациите Хермес. Крилатият вестоносец днес държи в ръцете си доста възлови сектори като търговия, банково дело, лични взаимоотношения, транспорт, комуникации. Именно заради това в дните на своята ретроградност технологичните сривове стават по-чести от обичайното, а инвестициите се блокират. "Случаи като изгаряне на компютърни джаджи, блокиране на GSM апарати или загубата им, изчезване на писма, файлове, информация заради едно или друго обстоятелство. Или спиране на тока. Ретроградният Меркурий създава хаос. Понякога не можете да намерите хората, които търсите. Уж набирате номера по погрешка, губите си телефона (забравяте го). Обаждат ви се хора, за които не сте се сещали отдавна. Батерията ви свършва в най-неподходящия момент", изтъкват ефектите на астрологичния период Янковска.
Читатели също докладваха за доста странности. "Ние имахме сериозен проблем с мейл сървъра - нещо което обикновено се случва много рядко", заяви собственик на голяма софтуерна компания. Счетоводителката Ева Стефанова пък бе меко казано бясна. "Наистина не зная какво се случва, все едно говорим с хората на различни езици", оплака се столичанката от бума на недоразумения. Тя заяви, че през февруари GSM комуникациите също са се бъгвали. "Не зная от телефона или от мрежата. Вкъщи също - печка почти нова сдаде багажа", оплаква се икономистката.

 

Жертви на Хермес

 

Програмистът Константин Джупаров също се оказа сред жертвите на Меркуриевата примка. Той заяви, че дъното на супер скъпия му нов лаптоп буквално е изгърмял заедно с процесора. "Вече се шегуваме с жената, че трябва да измислим имунизация срещу ретро-Меркурия. Честно да призная, не съм вярвал, но от миналата година следя неблагоприятните периоди в мистериозното приложения на вашия вестник. В последния такъв за 2013-та, например, колата ми се развали. А сега стоя и чакам да доставят ново компютърно дъно от производителя. Фирмата, от която го купих, уж обещаваше ремонт до 24 часа, а вече седмица мина", оплака се IT специалистът.

 

Стамен Горчев, управител на сайта за биткойн-новини Hash.bg наблюдавал, че мейли и смс изчезвали доста необяснимо. Но освен това сякаш проблемите се проектирали и в личните взаимоотношения - по-трудно разбирателство с колеги, роднини и близки.

 

Астролози обясняват причината с факта, че Меркурий е управител на комуникации на всяко ниво. "Личните взаимоотношения също са доста застрашени. Скандали от недоизясняване. Някой чул-недочул, пък си направил грешен извод. Интригите и често грешните изводи увеличават конфликтите между хората. Взимат връх съмнения, затруднения, юридически спънки, включително и в политиката", коментират астроекспертите. Трусовете в медиите също са доста често явление. Именно през февруари избухна грандиозен скандал след показното напускане на ТВ водещия Росен Петров. То бе придружено с остри реплики, разменени между пресния политик и бившия му работодател в лицето на бТВ.

 

Транспортни неуредици

 

Другата доста уязвима област тези дни са транспортните средства. Езотерици коментират, че електромагнетизмът на тази планета отговаря за нашата оценъчна система и наблюдателност. И съответно при ретроградност тези способности се влошават. Хората, работещи повече с ума си, трудно събират мислите си. Ставаме по-разсеяни и склонни да допускаме грешки, включително и зад волана. Съвпадение или не, но през 2013-а доста тежки инциденти се случваха в периода на ретрограден Меркурий. В два от тях последователно като под индиго таксита помитаха чакащи на спирки в Столицата.
"От утре планетата от наша гледна точка започва бавно да набира скорост на небосклона. Това веднага ще се отрази на комуникацията - ще стане по-открита и по-точна. Сега като че ли политиците избягваха директните отговори. Те може би не го осъзнават, но оценките им като цяло станаха доста колебливи, неточни и твърде субективни. Това доведе до ескалация на скандалите и напрежение. Това се случва почти винаги, когато навлезем в този астрологичен феномен", заключи Татяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай