Малоброен контрапротест се провежда в столицата

Малоброен контрапротест се провежда в столицата | StandartNews.com

София. Малоброен контрапротест се провежда пред пилоните на НДК. Гражданите, събрали се да подкрепят кабинета "Орешарски", провеждат мирен протест. До момента не се чуват скандирания, не са издигнати и лозунги.

Част от хората от контрапротеста обявиха един журналист за провокатор. Те започнаха да го обвиняват, че не е отразявал правилно как са били махнати паветата пред сградата на Народното събрание, когато парламентът бе обсаден и напрежението ескалира в 40-я ден от протеста срещу управляващите.

Събралите се на контрапротеста избутаха журналиста. Полицаите го помолиха да се отдръпне от контрапротеста. Един от събралите се пред пилоните на НДК заяви по микрофона, че днес контрапротестът е бил предаден като заяви, че е станало ясно за това как подписите на хиляди българи, подписали се в подкрепа на кабинета Орешарски всъщност са били против кабинета.

Той обвини организацията Гражданска инициатива „За нов обществен договор", която е била на среща с Пламен Орешарски, в предателство и заяви, че тя е била част от контрапротеста, но той вече се разграничава от нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай