Лазаров: МВР е работело избирателно по "Кокаинови крале"

Лазаров: МВР е работело избирателно по "Кокаинови крале"  | StandartNews.com

София. Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по операцията "Кокаинови крале". Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в предаването „Преди всички" по БНР.

За мен е необяснимо, че по операция „Кокаинови крале", която всъщност е операция на други служби, то стана ясно, е работено явно избирателно, тъй като има лица, които са свързани с т.нар. „Кокаинови крале", тази връзка е потвърдена и юридически, и с друга информация, а не знам защо необективирана, обясни още той.

"Когато се осъществява трафик на наркотици, основната цел не е трафикът на наркотици – основната цел са финансовите средства, трафикът на наркотици всъщност е един механизъм за придобиване на тези финансови средства. Ако сложим двете неща на масата, искам да ви уверя, че в случая много по-важни са парите в крайна сметка", допълни още Лазаров за "Кокаинови крале".

Главният секретар коментира и разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков. Той каза, че най-вероятно случилото се е заради финансово-икономически интереси.

"Когато се извършва убийство, имаме две възможности – или лични мотиви, или финансово-икономически интереси. В случая от това, което ми е докладвано, от това, което виждам като материали, най-вероятно става дума за финансово-икономически интереси и то за големи размери", обясни Лазаров.

"Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия", каза той по повод спецоперацията в Лясковец. И продължи с думите: "Знаете ли кое ми направи най-лошо впечатление – най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия. Самата жена обясняваше как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели, те оттам нататък какви мерки са предприели и какви радиатори са сложили и т.н. какво повече трябва да обясняват, да не съм ги пратил аз там да снимат или да се държат по този безобразен начин".

Светлозар Лазаров напомни, че битовата престъпност в страната е намаляла с 13 процента от началото на 2014-а, а в „чувствителните зони" тя е с до 70 на сто. От друга страна се увеличават престъпленията, които са извършени от непълнолетни в София, както и тези, от жени, уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай