Горещини до 39 градуса в неделя

Горещини до 39 градуса в неделя | StandartNews.com

София. В неделя времето ще бъде предимно горещо. След обяд над западните райони и планините ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Вятърът ще е слаб от юг, югоизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София 34°. 

По черноморското крайбрежие максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето 2 бала.

Над планините ще бъде топло и предимно слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще се развие купеста облачности на места ще превали краткотрайно. Максимална температура на 1200 метра - около 27°, на 2000 метра - около 20°.

В понеделник и вторник над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Повече облаци ще има над западните и планинските райони, където на места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са с 1-3 градуса по-ниски. В сряда от запад ще започне да прониква по-хладен въздух. Над Източна България ще остане предимно слънчево, над Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми, максималните темпеатури слабо ще се понижат.

 Още за времето четете тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай