Големите артисти: Не се поддавайте на психозата

Големите артисти: Не се поддавайте на психозата | StandartNews.com

София. Четирима от големите български артисти Татяна Лолова, Васил Михайлов, Васил Банов и Христо Мутафчиев се обявиха днес против банковата истерия и призоваха българите да не се поддават на слуховете и психоза. Те категорично заявиха и подкрепата си към Първа инвестиционна банка.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пусна открито писмо по темата. "Внезапно България бе връхлетяна от масова лудост. Хората като че ли загубиха разсъдъка си. Аз отказвам да участвам в тази масова психоза и няма да изтегля нито личните си средства, нито тези на Съюза на артистите в България от която и да било банка. Убеден съм, че за това, което се случва няма абсолютно никакви обективни икономически причини. Някой пали финансовия дюшек без да мисли, че може да изгори цялата ни къща, както и всичко постигнато. Нека помним народната мъдрост: "Това което си направим, никой друг не може да ни го причини" и да не обслужваме гнусните ходове в нелепите сценарии на прозрачни манипулатори. Нека действаме разумно, обосновано и без да се поддаваме на евтини провокации", се чете в писмото на Христо Мутафчиев.

"Като разбрах, че всички се редят на опашки и теглят своите влогове си помислих тези хора дали не се замислят, че те могат да станат мишена за крадците", каза Татяна Лолова. - Горещо защитавам банката. Има две банки на които вярвам и когато спечеля много пари ще ги слагам там, каквито и напрежения и слухове да тръгнат. Просто пожелавам на хората да са живи и здрави. Да имат възможност с труда си, със знанията си и с таланта си да имат много пари, които спокойно да влагат в банките, защото едно време са се слагали в буркани и дюшеци. Сигурното място е банката, където се занимават хора, които разбират от пари. Разбират от пазенето на пари, завърши голямата българска актриса".
"Не отървай сега, каза Васил Михайлов. - Ние както и всички българи ставаме жертва на боричкането между инфантили в политиката, толупи. Те се мъчат за завлекат заедно със себе си понеже си отиват и цялата държава, но няма да успея. Аз се обръщам към всички сериозни хора да помислят здраво. Вярвам, че вкрая на краищата да не припомням началото на Вазовото стихотворение: "Нека помним и още срама по челото, синини от бича", рано или късно българина ще дойде на себе си. Тази банка единствена помага на изкуството, на културата, на спорта.

"Някой има изгода да направи тази работа, бе категоричен Васил Банов. - Някой върви по посока на нещо, което е здраво и стабилно да го разруши. Не мога да закрия нищо поддавайки се на масова психоза. Трябва да си масов човек. Да имаш стадно чувство в себе си. Трябва да си на нивото на животното. Аз съм човек със самочувствие и не мога да закрия дадена сметка, защото някои решили да правят уидурма. Нищо не съм закрил и нямам намерение да закривам. Аз съм привърженик на държавата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай