Автогарите с безплатен нет, делят ги на 3 категории

Автогарите с безплатен нет, делят ги на 3 категории | StandartNews.com

Автогарите ще бъдат разделени на три категории, съобщиха от транспортното министерство. По заповед на министър Ивайло Московски са разработени нормативни промени за категоризация на автогарите. Тя е плод на няколкомесечната работа на експерти от ИА "Автомобилна администрацията" и представили на бранша с цел създаване на нова система, която да гарантира предоставянето на качествени автогарови услуги за гражданите и превозвачите, обясняват от министерството.

Критериите за определяне на една автогара в трета категория са почти идентични със сега съществуващите минимални задължителни изисквания, на които трябва да отговарят всички автогарите в България. Новото е, че всяка автогара задължително трябва да има безжичен интернет и интернет страница.

За първа и втора категории се въвеждат допълнителни критерии с цел повишаване комфорта на пътниците, включително и за предоставяне на информация на няколко езика по телефона и в интернет страницата на автогарите.
Автогарите от първа категория трябва да имат обучен персонал, който да предоставя безплатна помощ на лицата с увреждания и намалена подвижност, както това се прави по летищата.

Въз основа на категоризацията ще бъде изготвена и методика за определяне на цените на предоставяните автогарови услуги. Към момента цените се формират свободно, независимо от големината на автогарата и предлаганите в нея услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай