Задава ли се нов хит? Кой е новият сериал на Нова

Семейната драма „С река на сърцето“, разказваща завладяваща история край Дунав, ще се излъчи през есента

Задава ли се нов хит? Кой е новият сериал на Нова | StandartNews.com

Фото: NOVA/Красена Ангелова

Следвайки дългогодишния ангажимент да подкрепя българските филми, NOVA ще представи нов български сериал през есента. „С река на сърцето“ е обещаващ проект, който медията ще включи сред акцентите в следващия телевизионен сезон.

Семейната драма ще въвлече зрителите в контрастния свят на заможната фамилия Боневи. Брат и сестра се опитват да запазят наследствените земи и семейната винарна на брега на река Дунав, която се превръща в красив и магичен декор на телевизионната поредица. Всеки от тях се впуска в сложна любовна връзка. Материалните интереси и копнежите на сърцето оплитат мрежа от сложни отношения. Три жени крият опасни тайни, а трима мъже не могат да устоят на своята голяма слабост. На фона на кризи и промени, тайните започват да излизат наяве, а слабостта се превръща в сила. Но всичко има своята скъпа цена.

Завладяващата история, в която се преплитат любов и омраза, раздяла и очакване, отмъщение и предателство, е дело на писателя Георги Тенев, който е главен сценарист на сериала. „С река на сърцето“ засяга и много социалнозначими теми като насилието над жени, търговията с деца, бедността и борбата с престъпността.

Луиза Григорова и Александър Димов се превъплъщават в ярките образи на Вяра и Борис Боневи. Кръгът на персонажите се увеличава, а всеки нов герой носи своята страст и разгръща индивидуалността си чрез актьорите Александър Сано, Яна Маринова, Анастасия Лютова, Христо Петков, Малин Кръстев, Пламен Манасиев, Леарт Докле, Мартина Апостолова, Йоанна-Изабелла Върбанова, Матю Горанов, Никола Додов и Цветина Петрова. В звездния каст има и международно участие – сръбската актриса Ана Томич и популярният актьор от Северна Македония Игор Ангелов ще вдъхнат живот на двама от персонажите в сложните сюжетни линии.

Зад филмовата продукция стои екип от доказани професионалисти, чиито имена се свързват с едни от най-успешните съвременни български филми и сериали: „В сърцето на машината“, „Диви и щастливи“, „Привличане“, „Вила Роза“, „Под прикритие“. Режисьор е Мартин Макариев, а главен оператор - Андрей Андреев. Продуцент на новия сериал „С река на сърцето“ е Светлин Нейнски.

„Щастливи сме, че през есенния телевизионен сезон ще представим нов филмов проект с изключително висок продукционен стандарт. Дължим го на телевизионната аудитория, която очаква качествени и стойностни сериали. Нова Броудкастинг Груп продължава да инвестира в развитието на българската кино индустрия и да подкрепя талантливите творци“ – коментира Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Снимачният процес на новия сериал започна през май и ще продължи през цялото лято в най-красивите райони на град Видин и поречието на река Дунав, както и във винарската изба „Bononia Estate“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай