Sofia MENAR стартира с най-добрата селекция за кино от Близкия изток

Ще продължи до 28 януари

Sofia MENAR стартира с най-добрата селекция за кино от Близкия изток | StandartNews.com

16-ят фестивал за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR ще бъде открит на 12 януари в Дома на киното с казахстанската комедия "Див лук" отличена на МФФ Венеция. 

Sofia MENAR  ще продължи до 28 януари в салоните на "Дома на киното", "Културен център G8", "Евро синема", кино "Влайкова", както и в една от платформите за онлайн стрийминг.

Над 40 премиерни игрални, документални и късометражни филми са включени в програмата на фестивала, като голяма част от тях ще бъдат достъпни за зрителите в цялата страна, благодарение на сътрудничеството на Sofia MENAR с една от големите български платформи за онлайн стрийминг на филми.

Тази година програмата е изпълнена с комедии от целия МENAR регион: "Всички пътища водят към Рим" от Ливан, "Сбогом, Шмит" от Азербайджан, "Село без деца" от Иран, "Абу Садам" от Египет...

Своята премиера ще има и най-гледаният филм в Мароко за изминалата година "Лято в Буджад", с награда за сценарий от фестивала на арабското кино в Ротердам.

Средата на 80-те, слънчево Мароко, омайни топли тонове и едно хлапе, израснало във Франция, което трябва да свикне с новия си начин на живот в Северна Африка.

Фокусът на фестивала ще бъде върху немските копродукции със страни от региона на MENAR.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай