Снимки от Атон подредиха в община Благоевград

Снимки от Атон подредиха в община Благоевград | StandartNews.com

Община Благоевград е домакин на фотоизложбата „В градината на Божията майка". Експозицията беше открита от Неврокопския митрополит Серафим в присъствието на кмета Атанас Камбитов, духовни лица, любители на изкуството и граждани. Тя ще остане в сградата на кметството цял месец. Автори на фотографиите от Атон са Аврам Аврамов и Владимир Алексеев.

Снимките показват различни места от Света гора, уловени са мигове от живота на монасите и на безбройните поклонници от различни страни по света. „Света гора винаги ще остане в света като едно особено духовно място, което през толкова векове играе ключова роля в живота на православните народи и живота на много хора по целия свят", каза владиката. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова благодари за добрата съвместна работа с Православния информационен център, с чиято помощ изложбата гостува в Благоевград. „Вярата е най-силната възможност хората да се обединяват и успяват. Тази изложба ще ни пренесе на едни наистина красиви места. Да си пожелаем този извор, който виждаме тук да ни донесе много благоденствие и Божията майка да закриля община Благоевград", каза Шопова.

На откриването на изложбата присъства и проф. д-р Иван Желев, председател на УС „Ефория „Зограф", която е собственик на фотосите, подредени във фоайето на община Благоевград. „Откриването на тази изложба е едно важно събитие в духовния живот на България и на Благоевград", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай