Луси Лиу опъва нервите на Шерлок Холмс

Луси Лиу опъва нервите на Шерлок Холмс | StandartNews.com

"Kино Нова" пуска модерната серийна драма "Елементарно, Уотсън". Историята разказва за известната двойка детективи Шерлок Холмс и Джон Уотсън. Първият е изигран от Джони Лий Милър, познат още от "Трейнспотинг" (1996), "Ловци на мисли" (2004), "Мелинда и Мелинда" (2004) и сериала "Декстър" (2010). В ролята на Уотсън влиза този път сексапилната актриса от азиатски произход Луси Лиу ("Али Макбийл" (1998 - 2000), "Ангелите на Чарли" (2000), "Чикаго" (2000) и "Убий Бил" (2003). Двамата ще се опитат да разрешат най-заплетените и сложни случаи на полицията в Ню Йорк. "Шерлок Холмс е страдал от гинофобия - страх от жени. Той има проблем при общуването с тях. Тогава се запитах какво би станало, ако Уотсън е от нежния пол", обяснява Робърт Дохърти, създател на сериала. Продуцентът казва, че е искал да покаже как мъже и жени могат да живеят и работят заедно, без това да доведе до романтични последствия.

Съвременната екранизация на класическото произведение проследява историята на Шерлок Холмс. След изпадането му в немилост в Лондон и кратък престой за лечение в клиника за зависими от алкохол и наркотици, ексцентричният детектив бяга в Манхатън. Там богатият му баща го принуждава да съжителства с най-лошия му кошмар - трезвеничката д-р Уотсън. Тя е била успешен хирург, докато не изгубила пациент и разрешителното си за работа преди три години. Новото предизвикателство приема като шанс да изкупи вината си и да помага на хората. Но непокорният Шерлок заявява, че нито една от квалификациите й като специалист по зависимостите не се отнася до него и създава свой собствен пострехабилитационен режим. Захваща се с нова работа, този път като консултант към полицията в Ню Йорк. "Аз не очаквам нищо и точно затова съм такъв изключителен детектив", казва самият герой. Уотсън няма друг избор освен да придружава новия си клиент, докато работи. Шерлок открива, че може да използва познанията й по медицина. Дамата пък изпитва тръпка, докато се прави на детектив. Във втория сезон феновете на сериала ще станат свидетели на нови интересни казуси - загадъчно убийство на математик, кибер терористи, смърт заради пари, сблъсък с руската мафия. Междувременно няколко познати лица се завръщат в живота на Холмс.

Интересен факт е, че за разлика от други тв шоута, в това татуировките на Холмс не са нарисувани от гримьор върху кожата на Милър. Татусите принадлежат на самия актьор.

От 21 април зрителите могат да проследят заплетените случаи на ексцентричното детективско дуо всеки делник от 18 часа в ефира на "Кино Нова".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай