"Кой се бои от Вирджиния Улф" разкрива разтърсващите катарзиси на съвремието

Представлението оживява на сцената на Малък градски театър "Зад канала"

"Кой се бои от Вирджиния Улф" разкрива разтърсващите катарзиси на съвремието | StandartNews.com

"Кой се бои от Вирджиния Улф" от Едуард Олби оживява на сцената на Малък градски театър "Зад канала". Актьорите Ирини Жамбонас, Каталин Старейшинска, Малин Кръстев и Владимир Зомбори с режисьор Стоян Радев въвличат зрителите в една забавна игра, която прераства в размяна на словесни удари и триумфира с фатален завършек. 

Пиесата поставя "картите на масата" разкривайки как, потънал в мрежите на глобалния свят, човек губи чувствителността си към близкия непосредствен контакт. А тази безчувственост ражда насилие.
С изключително майсторство, съчетаващо комичното с трагичното, авторът ни прави свидетели на нощна сцена, в която две двойки, по думите на самите герои, “отлепят етикети” и “стигат до мозъка на костите” в техните взаимоотношения.

В една нощ в апартамента на съпрузите Марта и Джордж, след поредния академичен купон, канят на гости нов колега и младата му съпуга. Марта е дъщеря на университетския президент, а Джордж преподавател в историческия факултет.

Вместо любезен светски брътвеж разговорът бързо се изражда в размяна на словесни удари.  Редуването на остър сарказъм и поредната истина, ескалира до  разобличаването на натрунатото през годините разочерование, нещастие, разбити надежди. "Отлепянето на етикетите" се прехвърля от Марта и Джордж към техните гости Ник и Хъни.

Накрая настъпва утрото, гостите си тръгват, а Марта и Джордж остават да се утешават един друг, след като са убили публично илюзията, която крепи съюза им. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай