Ивайло Захариев играе под звездите

Ивайло Захариев играе под звездите  | StandartNews.com

Актьорът излиза в "Железният светилник" с колегите си от театъра във Велико Търново

Ивайло Захариев, звездата от "Под прикритие", ще зарадва за пореден път търновци с участието си в спектакъла "Железният светилник" на 15 юли. Артистите от театъра в старата столица излизат от храма на Мелпомена и ще играят под открито небе. "Под звездите на Търновград" е мотото на музикално-театралният фестивал. В пет поредни вечери, от 14 до 18 юли, Летният театър ще се превърне в декор на четири музикално-драматични представления и един концерт. Началото слага оперетата "Графиня Марица". Жителите и гостите ще се насладят на най-популярните заглавия от афиша на музикално-драматичен театър "Константин Кисимов".

"Искаме да разчупим клишето и да направим продукции на по-нетрадиционни локации", каза шефът на трупата Христофор Йонов.

На 16 юли великотърновци гледат "Декамерон", а на другия ден - "Българи от старо време". Всички представления започват в 21 часа. Фестивалът ще бъде закрит с концерт на любими мелодии от филмите "Междузвездни войни", "Кръстникът", "Розовата пантера", "Петият елемент", изпълнени от оркестъра на театъра, общинската духова музика и оперната певица Ива Йонова.

Подборът на заглавията за фестивала е направен с вота на зрителите - публиката ще види най-харесваните и посещавани заглавия. Идеята е да се подкрепи кандидатурата на Велико Търново за европейска столица на културата 2019. Билетите на цена между 8 и 10 лева вече се продават на касата на театъра.

Месец по-късно в Арбанаси се събират отново ценители на класиката за петото издание на Фестивала на камерна музика. Изисканите концерти ще са от 6 до 11 август в уникалната с акустиката си църква "Свети Свети архангели Михаил и Гавраил". Ще звучат шедьоври на Равел и Дебюси и сакралната музика на латвийския композитор Петерис Васкс. Ще свирят водещи солисти на Кралската фламандска филхармония - цигуларите Oрсолиа Хорват и Тамаш Шандор и още няколко звезди в жанра. Началният час е 19, 30, а билетите по 10 и 15 лева има на касата на Туристическия информационен център във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай