Голяма новина за турските сериали! Данните са категорични

Между 2020 и 2023 г. световното търсене на турски сериали е нараснало със 184%

Голяма новина за турските сериали! Данните са категорични | StandartNews.com

Турската страна е третият по големина износител на сериали в света. В момента югоизточната ни съседка е изпреварена само от САЩ и Великобритания, съобщава БГНЕС.

Между 2020 и 2023 г. световното търсене на турски сериали е нараснало със 184%. За сравнение ръстът при корейските драми е 73%, показват данните от проучване на Parrot Analytics.

Възходът на турската киноиндустрия започна в края на първото десетилетие на 21 в. със сериали като „1001 нощи“, „Забраненият плод“, „Перла“, които покориха зрителите от Будапеща до Персийския залив, очертавайки границите на Османската империя.

Истинският голям пробив дойде с „Великолепният век“, който от 2011 г. в продължение на няколко години разказваше историята на най-прочутия османски султан Сюлейман Великолепни (1520-1566 г.) и неговата наложница Хюрем. Султанът ликвидира всеки, когото подозира, че се опитва да му съперничи, включително двама зетьове, двама сина и няколко внука. В ролята на Сюлейман се превъплъти Халит Ергенч. Сред неговите предци са представители на известната албанска фамилия Кюпрюлю. В началото на 20 в. един неин представител се залюбил с българка в Истанбул и така се появили на бял свят родителите на Халит.

Днес Сюлейман дели трона си с други властващи сериали. Най-новият е „Gaddar“ ("Без милост") за войник, който се завръща от война и е принуден да стане наемен убиец, за да защити семейството си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
onlyblack
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея---- https://do.my/bluestone

Откажи