Фестивалът "София моно" ще се проведе за трети път между 16 и 20 юли

Фестивалът "София моно" ще се проведе за трети път между 16 и 20 юли | StandartNews.com

Камен Донев ще се разкърши в парка на столичната Военна академия два дни поред. Актьорът ще представи за първи път последователно най-емблематичните си постановки "Възгледи на един учител за народното творчество" и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета". Спектаклите, за които се вият опашки от фенове, са съответно в петък 19 юли и събота 20 юли.

Сцената под звездите е част от театралния фестивал "София моно", който завладява парка за трета поредна година, организиран от "Артишок".

Серията от представления започва с "Глас" на Елена Алексиева - 16 юли, вторник, 21 часа. В най-новото заглавие от афиша на пловдивския театър демонстрира таланта си Ивана Папазова. Историята разказва за дубльорката на известната оперна певица Мария Калас - измислената Виктория Калас.

На следващия ден на сцената ще се качи Димитър Живков с авторската си постановка "Живак". Носителят на "Аскеер" за изгряваща звезда с лекота пресъздава многопластовите образи в спектакъла, които са базирани на реални личности и събития, вдъхновени от врачанския манталитет. Режисьор е Димитър Стефанов.

Мая Новоселска за последен път този театрален сезон ще изиграе на 18 юли моноспектакъла си "Едно малко радио". Съчетанието между виртуозната режисура на Теди Москов и майсторството на съпругата му зареждат едновременно с ободряващ смях, малко тъга и отрезвително осъзнаване на стойностното в живота. Билетите са в сайта ticketportal.bg, офисите на Office 1 Superstor, книжарници Буктрейдинг и НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай