Държавата дава 250 000 лв. за чествания на Борис Христов

С 3 млн. лв. преустройват "Българския Лувър"

Държавата дава 250 000 лв. за чествания на Борис Христов | StandartNews.com

София. Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 250 000 лв. за честването на 100-годишнината от рождението на големия оперен певец Борис Христов. Юбилеят ще бъде отбелязан основно в периода април-юни т. г. и ще премине под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

 

Честванията обединяват усилията на държавни, общински, неправителствени, международни организации и отделни творци. Предвижда се създаването на документални филми, организиране на юбилейни вечери и концерти, преиздаване на книгата „Борис Христов – живот, глас, изкуство", издаване на юбилеен албум с аудиозапис, мултимедийни албуми, провеждане на фотоизложби и др. От отпуснатите средства 3000 лв. са за провеждане на мултимедиен концерт на Симфоничния оркестър на БНР. Предвидените прояви ще отговорят на величината на световния бас Борис Христов, посочват от кабинета.

 

С 3 млн. лв. преустройват "Българския Лувър"

 

С друго постановление правителството отпусна 3 млн. лв. за преустройството на източното и северното крило на Националния музеен комплекс в София, станал известен като "Българският Лувър". Преустроената част ще завърши облика на комплекса с нови и допълващи площи и дейности.

 

Средствата и по двете постановления са предвидени по централния бюджет за 2014 г., посочиха от Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай