Абсурдни "Вдовици" в "Сфумато"

Абсурдни "Вдовици" в "Сфумато" | StandartNews.com

Любителите на театъра на абсурда могат да се насладят утре вечер на пиесата "Вдовици" на видния негов представител Славомир Мрожек. Постановката на Хасково е от 20 часа в рамките на Малкия сезон в "Сфумато". Странни парадокси, карикатура, дисекция на нрави - всичко това се съдържа в спектакъла, режисиран от Иван Савов. През "Вдовиците" на прочутия драматург всеки може да намери и да доизмисли себе си. Дали жената е по-важна от мъжа, дали женското стои над мъжкото - това е въпросът, който нищят героите.

Плюс трънливият хумор, през който светът се пропуква. В ролите са Станислава Николова, Биляна Петрова, Анна-Мария Николаева, Стелиян Николов, Константин Соколов и Ивайло Димитров. Сценографията е на Мария Диманова, музиката - на Асен Аврамов, а хореография - на Ана Митева.

Мрожек, който е поставян до Бекет, Йонеско и Бернхард, е роден в Полша, но е живял в Италия, Франция, САЩ, Германия и Мексико. Автор е на около 40 пиеси, от които у нас са поставяни "Емигранти", "В открито море", "Танго", "Пуяк". Дълги години след събитията в Чехословакия от 68-а бе сред забранените автори в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай