Мутафова с нова роля

 Мутафова с нова роля | StandartNews.com

Великата актриса е на гастрол в Белгия с "Госпожа Стихийно бедствие"

Стояна репетира за френската комедия "Началото на края", предпремиерата е на 21 септември в Независим театър

Великата Стоянка Мутафова готви нова роля. Тази есен примата на родния Бродуей влиза в комедията "Началото на края". Спектакълът е първата копродукция между Независим театър и Драмата на Пловдив. Предпремиерата му за столицата ще е на 21 септември на ул. "Върбица" 12, а премиерата - на 14 октомври. В пиесата на Себастиан Тиери на Стояна партнират Пьотр Кшемински, Марияна Йотова, Елена Атанасова и Тодор Дърлянов. Как мъжете клюкарстват по адрес на жените и всички последици от това е в центъра на сюжета на творбата на френския драматург. Актьорите репетират под режисурата на Андрей Калудов на сцената на Независим театър още преди края на миналия театрален сезон. Пловдив ще домакинства премиерата на съвместния спектакъл в края на септември.

Тези дни Мутафова е на гастрол в Белгия. Тя ще изиграе три пъти в Брюксел и още два града култовата пиеса "Госпожа Стихийно бедствие". Билетите от 40 до 100 евро вече са продадени.

Актрисата, която скоро свали гипса на счупената си ръка, е заедно с дъщеря си Мария Грубешлиева-Муки, която доста се притеснява как майка й ще издържа поредната си авантюра.

На 19 септември пък под прожекторите на Независим театър застава Любен Кънев с авторския си кино-театрален моноспектакъл "STOP - дяволът се призна за виновен!". Младият и талантлив актьор, който доби популярност с ролята си на инспектор Тодоров в сериала "Под прикритие", обиколи Европа през пролетта със спектакъла и зарадва феновете на театралното изкуство в Лондон, Мюнхен, Нюрнберг и Рим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай