Политолог разкри кой ще гласува за Радев

Кандидатурата на ДПС е един достоен ход

Политолог разкри кой ще гласува за Радев | StandartNews.com

Новата политическа звезда- "Промяната продължава" ще концентрира голяма част от обществения интерес в себе си, както на предходните избори го направи "Има такъв народ". Това каза политологът Слави Василев, съобщи БГНЕС

Слави Василев смята, че коалиция между т. нар. протестни формации без участието на БСП ще бъде трудно да се сформира, освен ако Кирил Петков и Асен Василев "не се изстрелят до небесата". "Хората, които са избрали да обръщат страницата "Борисов", ще гласуват за Румен Радев на президентския вот, може би ще гласуват и за Лозан Панов.

Ще гласуват и за някои от тези 4-5 формации, които биха влезли в Народното събрание. От другата страна хората, които са избрали Бойко Борисов, ще гласуват за ГЕРБ и подкрепения от тях кандидат-президент проф. Анастас Герджиков. В това няма никакво объркване", подчерта анализаторът.

По думите му евентуален втори тур няма да обърка сметките на настоящия държавен глава Румен Радев, за когото повечето анализатори предричат лесно спечелване на втори мандат.

Решението на ДПС за първи път в историята на партията да издигне свой кандидат - лидерът Мустафа Карадайъ, политологът коментира така: "Това е един достоен ход зад ДПС. Аз смятам, че електоралната почтеност спрямо избирателите изисква партиите да издигат партийни кандидати. ДПС бяха достатъчно смели да издигнат собствена партийна кандидатура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай